۱۱
فصوص الحکم کارنامه
امروز در اداره به کتابی برخوردم که به تازگی در ایران چاپ شده است: فصوص الحکم ابن عربی! فصوص الحکم کتاب تازهای نیست برای چاپ. اما این چاپی که امروز من دیدم چاپی است سخت ویژه. کتاب را نشر کارنامه منتشر کرده است و ۷۳۳ صفحه دارد. با درآمد، برگردان متن، توضیح و تحلیل محمد علی موحد و صمد موحد. کتاب دیباچهای صد صفحهای دارد، که متنی است بسیار عالمانه، درسآموز و به باور من بسیار منصفانه و دقیق. و سپس متن فارسی درآمد، متن و توضیحاتاش آغاز میشود. از صفحهی ۵۱۶ تا۶۰۹ متن عربی فصوص آمده است. و سپس دفتر دوم آغاز میشود که تحلیل فصوص است به قلم صمد موحد. دیباچهی کتاب، متنی است سخت خواندنی، روان، گویا و جذاب برای علاقهمندان به عرفان شیخ اکبر. تمام آنچه که به محتوای کتاب مربوط میشود به کنار، باید از چاپ ویژه و بینظیر کارنامه یاد کرد. امروز به بانو گفتم که باید نشر کارنامه به عنوان ناشر تراز اول و ممتاز ایران معرفی شود. صفحهآرایی، ترکیب صفحات، انتخاب قلم، نوع صحافی، رنگ (سبز پستهای) جلد کاغذی روی جلد مقوایی اصلی کتاب، انتخاب کاغذ، همه و همه کتاب را تبدیل به کتابی بسیار چشمنواز و خواندنی کرده است. کارنامه همهی مهارتهای لازم را برای ارایهی کتابی پاکیزه، زیبا، خوشخوان و دلفریب برای مخاطب دارد. آدم خوشاش میآید حتی کتاب را دستاش بگیرد و فقط ورق بزند. هیچ نسخهای از فصوص را ندیدهام که این اندازه جذبام کرده باشد. قیمت کتاب ۱۴۰۰۰ تومان است و انتشار سال ۱۳۸۵ است (و در سال ۱۳۸۶ به چاپ دوم رسیده است). اما به اعتقاد من بهای واقعی کتاب بسیار بیشتر از این است که روی جلد نوشته شده است. تک تک ریالهایی که پای آن خرج میشود، ارزشاش را دارد. گاهی اوقات نوع چاپ و نشر کتاب میتواند خواننده را عاشق یک کتاب و محتوایاش بکند. گاهی اوقات بهترین کتابها و آثار با چاپی زشت و از سر سهلانگاری و رفع تکلیف رسماً حرام میشوند. دست مریزاد به نشر کارنامه. احسنت به محمد زهرایی که همهی اهل کتاب و فرهنگ ایران سخت وامدار کوششهای سختگیرانه و بیهمتای او هستند.

پ. ن. کسانی که کار موحد را ناخوش میدارند، خوب است نظر مصطفی ملکیان را هم دربارهی این چاپ تازه بخوانند: «دکتر موحد در شرح و ترجمه فصوص الحکم اسطوره شکنی کرده اند / متدولوژی عالم تاویل در نظر ابن عربی آنارشی محض است.»
[کتاب] | کلیدواژهها:
انتخاب کتابهای نشر کارنامه جداً جالب و قابل تحسینه. همیشه کارهایی برای لذت ناب بردن از کتاب داره
این ادارهتان چیست که کتابخانهاش فصوصالحکم را هم دارد؟
***
قطعاً ادارهی تحقیقی و علمی است. در ادارهی مالیات فصوص پیدا نمیشود. اما هر چند فصوص در کتابخانه هم هست، کتاب را از کتابخانهی یکی از همکاران امانت گرفتم!
مقدمه موحد سخت جاهلانه و احمقانه است. ارجاعت میدهم به بحثی که در مورد خطبه اشباح و نقد کانت از متافیزیک کرده و بحث رقت انگیزش در مورد علم حروف و اعداد.
****
چرا «احمقانه و جاهلانه» است؟ چون آراء مورد نظر شما را تأیید نکرده است؟ با این اوصاف سید جلال الدین آشتیانی و ملا محسن فیض هم که نظرشان در همین دیباچه آمده است، آرائی احمقانه و جاهلانه دارند. پیشفرضهاتان را کنار بگذارید و دیباچه را دوباره بخوانید.
وبلاگ حضرتعالی را هم رفتم دیدم. ذیل این یادداشت:
http://www.masalannaqd.blogfa.com/8612.aspx
همین حرفها را گفتهاید. دوست عزیز، بحث استهزاء نیست. بحث بر سر اینکه است که یکی بیطرف نشسته است در باب اصل موضوع نقد دارد. همین. نقدشان به مذاق شما خوش نمیآید، فوقاش بگویید با او مخالفاید. وقتی مینویسید جاهلانه و احمقانه است، معلوم است نویسندهی آن دیباچه پر هم بیراه نگفته است. چنان اعتقاداتی به چنین سخنانی هم ممکن است منجر شود! لطف کنید نظر ابن عربی را در باب خوک دیدن شیعیان هم ملاحظه بفرمایید و این تعصب خام و کودکانه را نسبت به ابن عربی کنار بگذارید. او به تمام ذهن توانمند و خیال نیرومندی که داشت و با همهی دانشاش باز بشر بود؛ بشری که همان اشتباههایی را ممکن است مرتکب شود که من و شما مرتکب میشویم.
سلام ممنون از معرفی کتاب
با سلام … جسارتا بنده یک ایمیل برایتان ارسال کرده بودم و بیصبرانه منتظر پاسخ حضرتعالی میباشم. موفق و موید باشید
****
بله. ملاحظه کردهام. در اولین فرصتی پاسخی ارسال میکنم.
د. م.
سلام آقای محمد پور
سال نو بر شما و خانواده گرامیتون مبارک باشد
می خواستم تشکر کنم بابت این مدتی که از قسمت طربستان وبلاگ شما البته با عنوان آواها در وبلاگ خودم(اسیر دل) استفاه کردم.لطف شما رو فراموش نخواهم کرد
هر چند به دلیل لطف جمهوری اسلامی به سختی میتونم وبلاگ شما رو باز کنم اما باز هر از چند گاهی سعی می کنم بخونم.تو شیراز وبلاگ شما فیلتر هست
خوشحال می شم هر وقت شیراز تشریف آوردید میزبان شما باشم. البته این یک تعارف نیست، از روی میل باطنی عرض کردم
امیدوارم پیوسته در سایه حضرت حق خوش و پایدار باشید.
با احترام
جعفری
قربان تبریک می گم
فیلتر شدید!
****
خیلی وقت است یک خط در میان فیلتریم. فیلتر شدن در ایران مایهی اعتبار است. ولی همه جا فیلتر نیست. آی اس پی را عوض کنید، درست میشود. بنویسید که از کدام آی اس پی مسدود است.
ba salam
http://www.berke-falsafe.de/mypage/soroush_va_vahy.htm
ba salam
http://www.berke-falsafe.de/mypage/soroush_va_vahy.htm
فیلم سنتوری فیلمیست خوش ساختار و پر بار،بازی اگر نه خیلی قابل توجه ولی خوب بازیگران و فیلمنامه قوی همراه با صدای حزین و تاثیر گذار خواننده ای که برای اولین بار صدایش را میشنیدم گوشه هایی از آسیب وارد شده بر قشر جوان را بخوبی نشان میدهد. آسیبی که نتیجه ضایع کردن حقوق اولیه انسانی افراد یک جامعه بخصوص قشر فرهیخته و متفکر به بهانه دین و دینداری، متهم کردن – صدور حکم و محاکمه افراد بخصوص افراد کار آمد بوسیله پیشداوری های متحجرانه و به اسم دین و اسلام ، نسل کشی فرهنگی و به منجلاب کشیدن یک فرهنگ کهن در جامعه جهانی و هزاران نابسامانی دیگر است. آقای صفار هرندی وزیر فرهنگ سیستمی هستند که شاخصه های بارز آن:
۱- دروغ گفتن و فریفتن و سوء استفاده از اعتماد یک ملت با وعده های شیطان صفتانه هنگام انتخابات ریاست جمهوری ۲- عدم مدیریت و کفایت در عهده داری مسئولیتی عظیم و خطیر ۳- نداشتن تجربه و استاندارد کافی در مصاحبه ها- پیام ها و روابط بین المللی ۴- فریب قشر عامی و به تاراج دادن سرمایه ها و اعتبار کشور تحت الفاظ غرور ملی و تکنولوژی هسته ای، و …
آقای صفار هرندی وزیر فرهنگ نه بلکه مامور سرپوش گذاری بر دستاوردهای فرهنگی و اقتصادی حکومت اسلامی ( تنها منادی عدالت خواهی در جهان) از قبیل: – اعتیاد جوانان – فقر – فحشاء – حراج و خود فروشی دختران و زنان در کشورهای عربی به د لیل گرانی و بی و کفایتی دولت در کنترل تورم و هزاران دستاورد قابل توجه دیگر هستند. آقای صفار هرندی وظیفه خود را در این دشت کهن به منجلاب کشیده شده به نحو احسن انجام میدهند. بهتر است بگوییم ” دست مریزاد آقای صفار هرندی مامور سرپوش گذاری بر به منجلاب کشیدن فرهنگ و اعتلای ایرانی “.
من نمی دانم که این کتابهارازکدام آدرس پیداکردالبته این کتاب وشرح آن خیلی جالب است