کتاب «پرورش بذر امید: راه سبز رهایی» از امروز برای خرید و سفارش از وبسایتهای آمازون در سراسر جهان آماده است. صفحهی مربوط به این کتاب را میتوانید در وبسایت ناشر (در این جا) ملاحظه کنید. کسانی که ساکن بریتانیا هستند، میتوانند کتاب را از اینجا سفارش دهند (و در آمریکا). نسخهی کیندل کتاب هم به زودی برای خرید آماده خواهد شد (در نتیجه فعلاً نسخههایی کیندلی را که احتمالاً لینکشان در وبسایتها موجود است، خریداری نفرمایید).
لازم است همینجا از ناشر کتاب، ایچ اند اس میدیا، سپاسگزاری کنم به خاطر صبر، دقت، همکاری و لطفشان در آماده کردن آخرین ویرایش کتاب (به رغم اصلاحات مکرری که در نسخههای مختلف اعمال کرده بودم). مقدمهی کتاب و متن ترجمه چندین بار ویرایش شده است و تا جایی که در فرصت کوتاهی که داشتم امکاناش فراهم بود، اشتباهات تایپی و سایر خطاهای دیگر متن مرتفع شده است. اما همچنان این اثر مانند هر اثری دیگری، کاری بیعیب و نقص نیست و ناگزیر ممکن است لغزشهای دیگری در متن از قلم افتاده باشند. سایر اشتباهات احتمالی (که بسیار معدود هستند) در چاپهای بعدی کتاب مرتفع خواهد شد.
بار دیگر ضروری است تأکید کنم که هدف عمدهی ترجمهی بیانیهها و انتشار چنین اثری، چنانکه در مقدمه به تصریح و تلویح به آن اشاره رفته است، ارایهی این ژانر از ادبیات سیاسی به جامعهی آکادمیک و دانشگاهی است. در نتیجه، این اثر را به هیچ رو نباید کاری با متعلق و هدف سیاسی تلقی کرد یا آن را ذیل اهداف کنشگران سیاسی (حتی سبزها) طبقهبندی یا منحصر کرد. پرداختن به چنین کاری، بیش از هر چیزی انگیزهای علمی دارد تا جنبش سبز مستندسازی دقیق و روشنی داشته باشد و تاریخ و سیر تحول و تطور اندیشهی آن به دقت ثبت شود. لذا، فارغ از اینکه مضامین و محتویات بیانیههای چیست، هدف اولیهی کار مستندسازی و ثبت بخش مهمی از تاریخ سیاسی معاصر ایران است.
فارغ از تعلق خاطر قلبی من به جنبش آزادیخواهانهی مردم کشورم و آرمانهای ملی و استقلالطلبانهی ایرانیان، یکی از مهمترین انگیزههای انتشار چنین اثری به حوزهی کار آکادمیک من و زمینهی پژوهشیام در دورهی دکتری بر میگردد. در چارچوب کلیتر زمینهی پژوهشی علوم سیاسی و روابط بینالملل که از سال ۲۰۰۴ حوزهی عمدهی پژوهشی و علمی من بوده است، به ویژه بحثهای مربوط به اتوریته و رهبری کانون اصلی تحقیق من بوده است. جنبش سبز و رویدادهای سه سال اخیر ایران، یکی از نمونههای غنی و ارزشمند برای مطالعهی الگوهای رهبری و اتوریته (چه در حوزهی دین و چه در حوزهی سیاست) بوده است. این زمینهها هر چند در متن مقدمه حضور چندان پررنگی ندارند ولی اشاراتی که در جایجای مقدمه آمده است، تعلق خاطر مرا به این حوزهها آشکار میکند.
یک بار دیگر، اینجا هم از حمید دباشی به خاطر نکات ارزشمندی که در راستای بهبود متن مقدمه و ارتقاء سطح آکادمیک آن متذکر شد سپاسگزارم. همچنین از محمدرضا جلاییپور به خاطر یادآوری یکی دو نکته که از قلم افتاده بود ممنونم. از سایر دوستانی که هر کدام به نحوی در بهبود متن مقدمه سهم داشتهاند، و نامشان در کتاب نیامده است، نیز سپاسگزارم. طبعاً هر خطا و لغزش یا قصوری که در نسخهی حاضر این اثر وجود داشته باشد، یکسره متوجه من است. امیدوارم اهل دانش و پژوهش به بزرگواری از لغزشهای احتمالی در برابر ارزش محتوای کلی اثر غمض عین کنند و پیشنهادهایشان را در جهت اصلاح زلل کار دریغ نکنند.
مطلب مرتبطی یافت نشد.